Halušky do polievky s hviezdicou prostrednou

S hviezdicou prostrednou sa stretol snáď každý ako s pomerne intenzívnou burinou. Viete však, že patrí medzi jedlé divé rastliny?

Skoro na jar raší v záhrade medzi prvými a to je najlepší čas, kedy ju použiť do nášho jedálnička. Jeden z najjednoduchších spôsobov je pridať nasekanú hviezdicu do haluškového cesta a halušky nahádzať do zeleninovej polievky.

Ako pripraviť halušky?

1 vajce, polohrubá múka, štipka soli, niekoľko byliek hviezdice prostrednej

Postup: Hviezdicu opláchneme a nasekáme na drobno. Čerstvé vajce rozbijeme, vylejeme do misky, pridáme štipku soli a pridávame polohrubú múku. Objem múky odhadneme. Postupne ju prisypávame a dobre miešame vidličkou. Cestíčko nemá byť príliš husté ani príliš riedke. Nakoniec pridáme nasekanú hviezdicu, zamiešame.

Keď je polievka hotová a vrie, vezmeme malú lyžičku, namočíme ju vo vriacej vode a začneme do nej „hádzať“ halušky. Ako lyžičku s cestíčkom ponoríme, haluška sa z lyžičky uvoľní. Necháme vrieť cca 3 až 5 minút, aby sa halušky uvarili.

Dobrú chuť 🙂

Monika

PS: hviezdicu môžete použiť aj do jednoduchej a takmer pôstnej polievky, alebo ju skúsiť na surovo v šaláte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *