Králik na víne, cibuli, jabĺčkach a mladých listoch lipy malolistej

Recept pre tých, čo radi experimentujú s novými ingredienciami a chuťami

Mladé lipové listy sú jemné a krehké a nemajú výraznú chuť. Dajú sa pridávať do šalátov, ale i varených jedál. Zbierajte s citom tak, aby ste neničili strom.

Králičie stehno
Cibuľa, jablká
Mladé lipové listy
Olej, víno
Soľ, čierne korenie, sladká paprika

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Jabĺčka nelúpeme, iba umyjeme a  nakrájame na šestinky, vyberieme jadrovník. Mladé lipové listy opláchneme. Cibuľu, jabĺčka a listy vložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme čiernym korením, podlejeme vínom a olejom a dobre zmiešame.

Králika osolíme a opaprikujeme červenou paprikou. Položíme na pripravenú zmes, zakryjeme. Dáme piecť do rúry na 190 stupňov 40 minút.  Odložíme pokrievku a necháme ešte dopiecť asi 15 minút bez nej.

Králik potrebuje na upečenie viac času, ako cibuľa s jablkom a listami. Preto v tomto recepte použijeme “menšie” kusy králika.

Chuť zmesi je vo výsledku vďaka jabĺčkam mierne sladká. Ak sladkú chuť v jedlách s mäsom nemusíte, vynechajte z receptu jabĺčka.

Servírujeme s varenými alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť 🙂

Monika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *