Lahodné bukové semenáče s vajíčkom a anglickou slaninkou vo výdatných raňajkách alebo večeri

Bukové semenáče prekvapia jemnou lahodnou chuťou. Ich klíčne listy, úplne odlišné od normálnych bukových listov, sú v porovnaní s tenkými listami dospelého stromu mäsitejšie. Na poznávačke divých jedlých rastlín s Bartekom Dobrodejom mi zo všetkých ochutnávaných druhov chutili najviac.

Dve hrste bukových semenáčov bez koreňa
Vajíčko
Anglická slanina
Čierne korenie
Olej alebo masť v prípade, že slaninka nie je dostatočne prerastená
Kvety medvedieho cesnaku na ochutenie a spestrenie

Bukové semenáče opláchneme vo vode. Dáme variť vajíčko na tvrdo. Nakrájame slaninku a dáme ju smažiť. Ak je málo prerastená a pripeká sa, pridáme máličko oleja alebo masti. Keď je slaninka opražená, pridáme bukové semenáče a veľmi krátko osmažíme.

Vajíčko ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky. Pridáme slaninku s bukovými semenáčmi, jednotlivé kvety medvedieho cesnaku a okoreníme. Soľ pravdepodobne nebude potreba, pretože slaninka je dostatočne slaná. Všetko spolu premiešajte. Podávajte napríklad s nakrájanou bagetou či žemľou.

Dobrú chuť 🙂

© Monika Králová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *