Mäsová polievka s listami reďkovky, kozonohy a lobody červenej

Loboda záhradná červená polievku trochu sfarbí.

Na tejto polievke sa mi páčia najmä dve veci.

Za prvé: Používam do nej listy rastlín, ktoré mi na záhrade rastú samé, bez mojej vloženej energie. Proste iba prídem a nazbieram. Takouto je vytrvalá burina kozonoha hostcová a medzi cesnakom vysemenená loboda záhradná červená. A keď už to má byť polievka s listami, tak už rovno zužitkujem i listy reďkovky ráno vytrhnutej z minipareniska. 🙂 (Reďkovka ako jediná z tejto “trojky” vyrástla samozrejme cielene výsevom.)

Za druhé: Keďže je to polievka s mäsom a mäsovým vývarom,  tak si na nej pochutia aj “jedáci – klasici”.

Kozonoha hostcová, mladé rastliny lobody záhradnej červenej a listy reďkovky.

Bravčové mäso a mäsový vývar
Olej, sójová omáčka Kikoman alebo Tamari
Soľ, čierne korenie
Mladé listy kozonohy hostcovej, reďkovky a lobody záhradnej červenej
Cestoviny do polievky

Mäso nakrájame na drobné slíže a krátko osmažíme na horúcom oleji, osolíme, okoreníme, prilejeme trochu sójovej omáčky a pár sekúnd necháme redukovať. Zalejme mäsovým vývarom (alebo vodou a pridáme mäsový bujón). Povaríme až kým mäso zmäkne.

Medzitým postavíme a uvaríme polievkové rezance.

Opláchneme listy bylín a nakrájame na tenké slíže.

Keď je mäso mäkké, pridáme byliny a povaríme asi dve minúty. Odstavíme. Rezance pridávame najlepšie s polievkou až do taniera.

Dobrú chuť 🙂

Monika

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *