Medvedí cesnak môžete pridávať do rôznych jedál, napríklad do praženice

Medvedí cesnak môžete pridávať do rôznych jedál, napríklad do praženice.

Krájate si medvedí cesnak na chlebík, skúšali ste pesto a rôzne pomazánky a premýšľate, ako ho ešte využiť? I keď najviac prospešných látok obsahuje v surovom stave, dá sa pridávať aj do rôznych varených jedál, do polievok, na zemiaky alebo mäso. Listy sú dosť jemné, preto ich pridávajte až na konci varenia.

Praženica so slaninkou a medvedím cesnakom

medvedí cesnak
slaninka
vajíčka
soľ, rasca

Slaninku nakrájame na malé kúsky a necháme opražiť. Keď začne byť chrumkavá, pridáme na pásy nakrájaný medvedí cesnak, opečieme niekoľko sekúnd kým zmäkne. Pridáme trochu soli (podľa slanosti slaninky), rascu a vajíčka. Miešame kým vajíčka v praženici nestuhnú. Na tanieri ozdobíme kúskami surového medvedieho cesnaku, podávame s pečivom.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *