Ochutnávka listov lipy malolistej a vňate hviezdice prostrednej v šaláte

Listy lipy malolistej sú v apríli mäkké a relatívne šťavnaté a v tomto období ich môžete ochutnať. Neskôr stvrdnú a na konzumáciu už nie sú vhodné.

Listy lipy trhajte tak, aby ste strom a konáre nepoškodili a tiež tak, aby ste konáriky od listov celkom neoholili“.

Chuť listov lipy malolistej nie je výrazná a tak si nimi môžeme občas spestriť jedálniček a pridať ich do surových  šalátov alebo i varených jedál.    

Vrcholky hviezdice je najlepšie si nastrihať na vlastnej záhrade.

Hrsť listov lipy
Hrsť vňate hviezdice prostrednej
Soľ
Čierne korenie
Olivový olej
Balzamikový ocot
Sójová omáčka Kikoman alebo Tamari

Listy aj vňať dobre umyjeme, vložíme do misky alebo na tanier. Osolíme, okoreníme, zakvapkáme olejom. Pridáme trochu balzamikového octu a sójovej omáčky. Všetko dobre premiešame.

Podávame ako šalát k hlavnému chodu alebo s celozrnnou bagetou ako ľahkú večeru.

Dobrú chuť 🙂

Monika

Jeden komentár k “Ochutnávka listov lipy malolistej a vňate hviezdice prostrednej v šaláte”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *