Placky s borákom a škoricovým cukrom

Jednoduché placky s borákom, jeho mladými kvetnými pukmi a lístkami, jemne obalené v škoricovom cukre, môžu byť príjemným olovrantom či sladkou bodkou za obedom. Nerobte si ich ale príliš často, borák nie je dobré užívať vo väčších množstvách alebo dlhodobo, ako ostatne, väčšinu byliniek.  Prečo to platí i o boráku, si prečítate tu.

Budete potrebovať:

Borákové stonky s pukmi, lístkami a rozkvitajúcimi kvetmi, 2 vajíčka, hladká múka, škoricový cukor, olej na smaženie

Postup: Z vajíčok a hladkej múky vypracujte cestíčko. Jednotlivé kúsky boráku, aj s lístkami, v ňom obaľte. Rozpáľte olej a smažte z obidvoch strán. Keď placky trochu vychladnú, obaľte ich v škoricovom cukre.

Servírujte ozdobené so samostatnými kvietkami boráku, ktoré môžete skonzumovať i za surova.

Tip: Ak chcete eliminovať množstvo oleja na placke, položte ju priamo z panvice na vrstvu servítok, položte na ňu tri servítky a jemne zatlačte. Prebytočný olej sa vsiakne.

Dobrú chuť

Monika 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *