Púpava rýchlená pod tmavou nádobou je krehkejšia a menej horká

Púpava lekárska, liečivá rastlina, sa dá využiť aj v kuchyni. Keď si ju narýchlite pod tmavou nádobou, budú listy svetlé, krehkejšie a menej horké.

Púpava môže očariť každého, kto má rád horkú chuť, napríklad obľubuje listy čakanky v šaláte.

Ako na to?

Veľmi skoro na jar si pripravte dva keramické kvetináče, misku, lopatku, rukavice a substrát. Lopatkou vyberte púpavu aj s koreňom, nevadí keď sa konček odtrhne. Otrhajte spodné a poškodené listy a zasaďte do kvetináča.

 

Druhým kvetináčom, ktorý neprepúšťa svetlo, prikryjte zhora. Vhodnejší je keramický kvetináč, ktorý vonku neodfúkne.

Postavte na chránené teplé miesto, na terasu, do skleníka, za okno bytu alebo domu. Občas zalievajte a keď narastú nové listy, môžete pridávať do miešaných šalátov. 

Výhodou tohto spôsobu pestovania je i hygiena, zvlášť ak sa po záhrade pohybujú zvieratá.

Dobrú chuť

Monika

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *