Slaninkové závitky s tofu a medvedím cesnakom

Slaninové závitky môžete podávať so zemiakmi ako plnohodnotný obed či večeru alebo s chlebíkom ako chutnú mňamku.

Bezlaktózový
Bezlepkový

Na 3 porcie budeme potrebovať (pre každého zhruba tri závitky):
150 – 200 g na tenko nakrájanej a dlhej anglickej slaninky
3 ks vajíčka
1 ks údené tofu
sušené nakladané paradajky
na každý plátok slaninky 3 listy medvedieho cesnaku

Špajle
Zemiaky na prílohu

Uvaríme vajíčka, olúpeme a po dĺžke rozrežeme na štvrtinky. Tofu rozkrojíme plošne na polovicu a po šírke nakrájame na pravidelné kúsky. Plátok anglickej slaninky položíme na drevenú dosku. List medvedieho cesnaku stočíme „nahrubo“ do ruličky a položíme na slaninku, pridŕžame. Priložíme tofu, sušenú paradajku, ďalší stočený list cesnaku, štvrťku vajíčka a posledný list cesnaku, všetko spolu zatočíme do slaninky a prepichneme špajlou. Naukladáme na pekáč, podlejeme trochou vody a dáme piecť pri 180 stupňoch Celsia na približne 20 – 25 minút. 

Podávame so zemiakmi ako obed alebo s pečivom na večeru. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a paradajkami.

 Dobrú chuť 🙂

 Monika 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *