Zapečené šampiňóny s lobodou a syrom a pšeno ako príloha k tomu

Bezlepkový recept

Šampiňóny, listy lobody, menšia cibuľa, list ligurčeka, strúhaný syr, pšeno, soľ, čierne korenie

Šampiňóny opláchneme a vyberieme z nich stopku. Tú nasekáme na drobné kúsky. Na drobno nasekáme i cibuľku, listy lobody a ligurčeka. Pridáme strúhaný syr a všetko spolu zmiešame a posolíme a okoreníme. Aj šampiňóny znútra posolíme a okoreníme. Farebnú zmesku opatrne “natlačíme” do šampiňónov. Uložíme na plech na papier na pečenie a dáme do vyhriatej rúry približne na 15 minút.

Pšeno opláchneme, pridáme vodu a dáme s trochou soli variť.

Farebnú zmesku, ktorá ostala, ochutíme a urobíme šalát.

Keď sú šampiňóny upečené, servírujeme.

Dobrú chuť

Monika

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *